Je bent werknemer en je hebt een gezin. Je werkt altijd hard, bij een werkgever, als zelfstandig ondernemer en/of als vrijwilliger misschien. Het is een hele kunst alle ballen en bordjes in de lucht te houden. Je bent als het ware een jongleur van je eigen leven. Wat heb jij nodig om je focus en energie op peil te houden? Heb jij de innerlijke rust en voldoende balans om grip te houden op alle facetten van je leven?

Leven

boomLeef jij het leven zoals jij dat wil? Haal je voldoening uit alles wat je doet, zowel privé als professioneel? Of voel je dat er een kracht in je zit die nog naar buiten wil? Doe jij werk wat bij jou past? en hoe begeleid jij je kinderen bij het opgroeien? Ervaar je balans in je leven tussen aandacht voor je werk, je zelf en voor je relatie of gezin?

Het herkennen van je kracht en talent en die tot hun recht laten komen draagt bij aan het ervaren van balans in jezelf en in je leven. Maar dit is niet altijd even makkelijk. Ik kan je daarbij op een speelse manier helpen. Ontdek waar jouw passie ligt,  (h)erken je talenten en geef ruim baan aan je intuïtie en innerlijke wijsheid. De wereld buiten jou, spiegelt de wereld in jou. In de natuur kan je makkelijk in deze spiegel kijken.

Zo breng je een creatieproces op gang waarbij je talenten in het licht komen te staan en dat helpt je te gaan doen wat overeenkomt met wie jij bent. Oefeningen scherpen je zintuigen en waarnemingen aan. Na verloop van tijd zal het volgen van je intuïtie een automatisme zijn bij alles wat je doet.

Luisteren naar je innerlijke wijsheid levert je veel op. Het geeft inzicht in de verhoudingen binnen je gezin en familie, in de relaties die je hebt op professioneel gebied en bij het (vrijwilligers)werk dat je doet. In contact met je innerlijke wijsheid ontstaat ook een speelsheid die ruimte maakt voor meer spontaniteit en creativiteit. Deze vernieuwde energie laat je vervolgens in alle opzichten zien hoe het is gesteld met de zorg voor jezelf. Het ervaren van je intuïtie en het ervaren van de kennis van je lichaam voorziet je van focus, helderheid, enthousiasme en doorzettingsvermogen. Dat helpt om beter voor jezelf te gaan zorgen en vast te houden aan de goede voornemens die passen bij het door jouw gekozen pad. Het versterkt je creatieproces, waarin alles mogelijk is.

Wat heb jij nodig?

Of je nu moeder of vader bent, werknemer, ondernemer, carrièretijger of dit alles tegelijkertijd, de belangrijkste vraag is en blijft: Wat heb jij nodig?

met mijn voeten in de modderAls zaken niet lopen zoals we zouden willen, nemen we dat onszelf vaak kwalijk. Moeilijke situaties met geliefden als een partner, onze ouders en kinderen betrekken we snel op onszelf. Zijn deze relaties bij jou in evenwicht? Of vind je het vaak lastig voor jezelf op te komen? Kom je wel aan jezelf toe? Het is belangrijk te evalueren waar je energie naar toe gaat. Klopt dat wel? Of is je manier van leven een gewoonte die nu eenmaal zo is gegroeid? Tijdens ‘van Stress naar Levensles’ kijken we naar wat jou opslokt in je dagelijkse leven. Wat zorgt ervoor dat je niet helemaal jezelf kunt zijn? Samen kunnen we zoeken naar een manier van werken, leven en recreëren waarbij je meer balans ervaart. En naar manieren om je persoonlijkheid te uiten op een wijze die bij jou past.

Het resultaat is dat je met je volle potentieel in het leven zult staan. Dat je jezelf niet kwijtraakt in de drukte om je heen. Waar je ook bent: thuis, op je werk, in de winkel en op (zaken)reis: je bent met je ‘hoofd in de hemel’ én staat met beide benen stevig op de grond.

Hoe merk je dat je uit balans bent?

Herken je bij jezelf de volgende emoties en gedragingen, dan is je leven op één of meerdere levensgebieden zeer waarschijnlijk in onbalans. Let op:

Afgunst, manipulatie, dubbele signalen afgeven, liegen, opslokken, opstoken, te veel eten, verveling, inertie, sarren, ‘het is nooit genoeg’, overdrijven, behoeftigheid, lusteloosheid, over-afhankelijk zijn, blijven hangen in drama, angst om te verliezen, onderdrukte woede (die als een duveltje uit een doosje kan schieten), zelfmedelijden, piekeren, gemeen of venijnig zijn, bemoeizucht, roddelen.

Als je thuis komt in je eigen leven, voel je meer balans

Dit kun je herkennen aan emoties en gedrag als: zachtheid, liefdevolheid, eigen plaats binnen je gezin (h)erkennen en innemen, geboorte en wedergeboorte ervaren, een toename in je creativiteit, heling en genezing ervaren, vervulling, dankbaarheid, verbondenheid, ritme, cycli ervaren, natuurlijke afstemming, je gedragen voelen, ontvankelijkheid, betrokkenheid, koestering, sprankeling.

 

Hoeveel erkenning en waardering je ook krijgt van de ander;
het zal nooit genoeg zijn, want waarachtig geluk komt niet
voort uit de goedkeuring van anderen.