De laatste dag van 2016! Hoe kijk jij terug op je jaar? Mooie successen misschien? Of ook pijnlijke situaties, herinneringen en emoties (h)erkend met daarin wellicht weer mooie, leerzame inzichten ontdekt … om verder te groeien en te bloeien? Vergeet je niet je eigen successen en groei bewust te waarderen en van dit alles te genieten?

Ik wens iedereen een magisch 2017. Een groeizaam en bloeiend jaar met een mooie oogst én veel rust en tijd om hiervan te kunnen genieten.

 

winter zonsondergang boven eem door riet

Hieronder een blog geschreven voor het Bewust Amersfoort netwerk over een, voor mij, belangrijke gebeurtenis afgelopen jaar waarin ik grote stap heb gezet in de richting van het geven van natuurhealing-sessies volgend jaar.

Blog: Het maken van een korte presentatie over wie ik ben en wat ik doe met Samenspel-Natuurlijk! is een onderdeel van het aanscherpen van ‘mijn waarom’. Ik begeleid graag mensen in én met de natuur om ons heen bij het vinden van de weg van je hart, jouw zin in het leven en jouw eigen dynamische balans. Anders gezegd een life-time oefening om je eigen natuur te her-inneren en je ermee te verbinden. Dan is het natuurlijk wel van groot belang dat ik zelf ook contact kan maken met mijn eigen natuur. Dus sta ik open voor leren, groeien en ontwikkelen. Een prachtig avontuur! Deze winter, precies na 10 november dook ik naar binnen, mijn huis in, mijn lijf en geest in, mijn ziel in. Dat was echt nodig! Mijn onderrug was zeer pijnlijk aan het roepen dat ik nu eerst naar mijn eigen natuur moest luisteren.

Op de zeepkist was voor mij echt een overwinning. Ik heb kunnen oefenen op het Groencafé in Het Groene Huis met een korte presentatie over het project De Proeftuin Academie van Samenspel-Natuurlijk. Maar deze keer op de zeepkist bij Bewust Amersfoort ging het over mezelf, mijn échte zelf… wie ik van binnen ben. Hoe spannend ik het vroeger (en nog steeds) ook vond om überhaupt mezelf te laten zien en horen, dit ging nog even verder, want mijn diepste kern, mijn echte natuur komt nu naar buiten. Wat ik doe met Samenspel-Natuurlijk ben ik! En de bedrijfsnaam zelf zegt al heel veel over hóe ik dat doe. Samen met jou, … spelenderwijs met de én onze natuur.

Na mijn zeepkist-avontuur startte het deep-daten in groepjes. Het thema of de vraag was “hoe natuur in jouw werk terugkomt of ingezet kan worden?” Bij mij is dat in de vorm van persoonlijke of team- begeleidingsgesprekken en oefeningen of opdrachten in én met de natuur. De natuur is een spiegel en ‘spreekt’ in een taal zonder oordeel. Symboliek en metaforen brengen je dichter bij je innerlijke weten. De natuurcoaching is echt gericht op het vinden van een specifieke oplossing voor een praktische vraag en de natuurhealing is meer gericht op je innerlijke natuur en om je balans terug te vinden of te behouden. Mooi was het om te zien dat alle aanwezigen in het Bewust Amersfoort Netwerk ook een sterke verbinding met de natuur hebben en vanuit deze verbinding hun leven en werk inrichten.

 

natuurhealing-onze-schaduwIn de afsluiting hadden we het nog over de film Down to Earth. Velen hebben deze al gezien. Heb je die nog niet gezien? … een echte aanrader dus. Er vonden leuke gesprekken plaats, tussendoor. En ik mocht terug horen van velen, geïnspireerd en geraakt te zijn. Dank jullie wel voor jullie aandachtige aanwezigheid. Bewust Amersfoort is een superfijn netwerk, veilig met veel onderling vertrouwen én professioneel.

Meer weten? Zie www.bewustamersfoort.nl.

Meer weten over mij als persoon: zie mijn linkedin profiel voor o.a. de presentatie (even doorklikken op ‘weergave’ voor de link naar de prezi).

En voor meer informatie over de activiteiten van Samenspel-Natuurlijk volg de gelijknamige FB bedrijfspagina en/of de FB pagina Natuurhealing.

Je kan natuurlijk ook lekker rondneuzen op mijn Website www.samenspel-natuurlijk.nl