Beste allemaal,

DeProeftuinAcademie heeft 2 jaar met succes gewerkt aan een prachtige training en aan een prachtige eetbare mini-bostuin. Nu is het tijd voor een andere aanpak.

Het eerste jaar was vooral gericht op leren over permacultuur en op het ontwerpen en aanleggen van deze eerste proeftuin (in onze voortuin). Het tweede jaar was meer gericht op verdere beplanting, onderhoud en op het klaarmaken van maaltijden uit de eigen tuin. Ook hebben we veel andere tuinen bezocht de afgelopen twee jaar. En het was, naast leerzaam, tevens heel erg gezellig.

Nu het derde jaar aanbreekt, is het dus belangrijk dat de tuin onderhouden blijft en op een natuurlijke wijze verder kan doorgroeien. Met de hulp van mensen die even op adem willen komen aan de rand van de stad Amersfoort, gaan we de tuin iedere vrijdag onderhouden en beheren. Van 11 tot 14 uur is de tuin open. Vanuit Samenspel-Natuurlijk! ga ik een of twee reintegratieplekken aanbieden.

 

Ben je (hoog)gevoelig, heb je stress of burn-out ervaren of ben je gevoelig voor depressie? Misschien ben je wel een paar keer op een retraiteweek geweest om jezelf te ontspannen en te voeden in en met de natuur? Maar dan kom je terug in de stad en in je werk en beginnen de problemen en de uitdagingen om in balans te blijven weer opnieuw. In deze proeftuin kan je (iedere week) op adem komen, je lijf ontspannen en je laten voeden door de tuin en je geestelijk weer op te laden met mijn begeleiding als natuurcoach. Aan de rand van de stad dus ….  kijken we vooral heel praktisch hoe je in balans kunt blijven in de dagelijkse drukte van de stad en eventueel in je (toekomstige) werk.

Interesse voor meer informatie en/of opgeven? Neem contact op met Magda Bannink, Samenspel-Natuurlijk! 0624421893 of e-mail: info@samenspel-natuurlijk.nl of via contactformulier op deze website.

 

De Proeftuin Academie gaat verder als inspirerend en enthousiasmerend project in de stad Amersfoort onder de bezielende leiding van Ruud Corduwener.

We laten folders en posters maken om De Proeftuin Academie verder bekend te maken. We hopen dat andere mensen in de stad en regio ook met hun tuinen aan de slag gaan om deze eetbaar te maken, natuurlijker en meer duurzaam te laten zijn en zo ook meer bij te dragen aan een eigen stukje zelfvoorzienendheid. Misschien ontstaan er ook wel buurtcontacten en kunnen mensen gaan ruilen tussen de tuinen. Dat gebeurd ook nu al in de eerste Proeftuin; de buurman krijgt eieren van ons en rode of zwarte bessen en wij krijgen sla en andere groenten uit de moestuin van de buurman. Een mooi voorbeeld van samenredzaam zijn.

Zelf aan de slag met je eigen tuin? Neem dan contact op met Ruud Corduwener, via email: r.corduwener@gmail.com