Een goedemorgen zeg! Ik wordt wakker vroeg in de ochtend opnieuw met heel veel inspiratie. Wat wel vaker gebeurd, ik kan dan echt niet meer slapen en moet het opschrijven in mijn dagboek. Al acht jaar of zo heb ik dit en al die tijd durfde ik dit niet te delen. Dan ging ik er over nadenken en zorgde ik ervoor dat er een nette blog de wereld in ging. Nu weet ik dat dit afbreuk doet aan wat er werkelijk binnenkomt en dat ik me aanpas aan verwachtingen in de samenleving. 

Dit is wat er binnen kwam:

Wij leven in een zee van mogelijkheden, een liefdevolle zee van mogelijkheden, een verlichtende zee van mogelijkheden. Het inspireren van mensen om dit te kunnen waarnemen, om je zintuigen te openen en een leven te leven die speels, zinvol en vol overgave is…. dat is mijn missie. Ik zou dolgraag een film (laten) maken die laat zien hoe de wereld er uit ziet als 7 miljard mensen de oorlog in zichzelf kunnen erkennen. Alleen al door dit te erkennen, bewust en alert je binnenwereld waar te nemen, lost de oorlog langzaam op. Door bewust te kiezen voor licht en liefde in je leven wordt de wereld om je heen langzaam licht en lief. En ook een soort van ‘transparant’.

Het alert waarnemen van de levenszee en de levensrivieren die naar die zee stromen, is genoeg om te leren (h)erkennen in welke wateren jij mee stroomt. Met andere woorden jouw zin, toegevoegde waarde, missie en waarom (doe je de dingen die je doet) ontdekken.

In mij woedt ook een oorlog. Eén oorlog tussen mijn manlijke en vrouwelijke karaktereigenschappen. Meer manlijke eigenschappen zijn bijvoorbeeld: daadkracht, nee kunnen zeggen, begrenzen, maar ook afstand kunnen nemen van dagelijks werk en leven, het één en ander in perspectief kunnen zien. Mijn meer vrouwelijke karaktertrekken zijn bijvoorbeeld verbinding zoeken, zacht en verzorgend zijn, vertrouwen hebben en geven, intuïtief aanvoelen waar een ander individu, dier of plant energetisch mee bezig is in zichzelf.

Er is een dynamische balans in jou, in mij tussen deze eigenschappen. Hoe meer je je bewust bent van deze dynamische balans, hoe meer je voelt dat je een heel mens bent en hoe meer je je gaat bewegen in het leven vanuit je centrale middenlijn, je ruggengraat en je basis. Hoe meer je rust en zin in je leven ervaart.

In dit volgen van jouw stroom, jouw weg van je hart, kan het fijn zijn om begeleiding te ontvangen. Zo ontvang ik momenteel holistische massages van Frank van den Essenburg van Umoya-health die mij ondersteunt bij het durven zien en (h)erkennen van mijn innerlijke oorlog. Dankjewel Frank. Daarnaast volg ik een training bij Je Hart als Kompas van Jellie Keuning. Zij brengt me meer en meer in contact met het licht in mij, in de wereld en in het universum. Dankjewel Jellie. 

Oké bovenstaande tekst zal taalkundig wel niet helemaal lopen, het gaat om de inhoud en de boodschap. Spelenderwijs leer ik dagelijks om deze inzichten praktisch handen en voeten te geven, om meer en meer in contact te komen met mijn eigen natuur. Wil jij met mij mee groeien en spelenderwijs leren? Hieronder staat een overzicht van de activiteiten de komende tijd. Je bent van harte welkom. En bel of mail me gerust voor meer informatie of uitwisseling.

 

De Natuurcirkels-lunchwandelingen in 2017 – Een gratis kennismaking

Data en thema’s: Woensdag 22 maart  een nieuw begin – woensdag 21 juni  op volle kracht – woensdag 20 september met armen wijd open – woensdag 20 december stil zijn in je man/vrouw zijn.  Zie voor meer informatie de pagina op mijn website over de natuurcirkels.

De Natuurhealing events in 2017

Natuurhealing is een werkvorm van Samenspel-Natuurlijk! met twee doelen. De eerste is meer balans voelen in lichaam, ziel en geest en je weer her-inneren dat we natuur zijn, dat we (ge-)heel(-al) zijn. En van daaruit tevens weer meer in balans te komen met de natuur, de mensen, de wereld en het leven om ons heen. Waarom is dit nodig? Wanneer je innerlijke rust en vrede kunt ervaren, ontstaat inzicht, creativiteit en gaat je energie stromen. De onvrede en chaos in de wereld buiten jou is alleen op te lossen door letterlijk te beginnen bij jezelf. Onze ‘beschaving’ kan alleen terug in balans, terug naar de gulden middenweg, wanneer wij zelf in balans zijn en geen ‘oorlog’ meer in ons zelf ervaren. Zie voor meer informatie de pagina over natuurhealing. En de Facebook pagina Natuurhealing.

De Natuurhealing events zijn speciale zondagmiddagen waarbij wij de natuurhealing volgens de ster(k) methode samen neerzetten in een natuurgebied. Je laadt je zelf op, komt in verbinding met je eigen kracht, de andere deelnemers en de natuur om je heen. Samen laden we de energie op, op de natuurplek zelf en zover als onze kracht reikt. Ik kijk uit naar jouw komst. Zie voor data en natuurgebied deze pagina op mijn website. 

 

Uitgelicht: Symposium Natuurlijk Wij!

Vrijdagochtend 12 mei 2017 in Het Groene Huis, park Schothorst midden in Amersfoort. Zet alvast in je Agenda.

Aan het programma wordt nu gewerkt. Het beloofd weer een mooi leerzaam en verbindend symposium te worden. De workshops worden gegeven door Frank van den Essenburg van Umoya-health Holistische massages, Jellie Keuning van Je Hart als Kompas, Erwin Schmidt van Aandachtig leven en werken, Mariejan van Oordt van de Muzen met stembevrijding, Magda Bannink van Samenspel-Natuurlijk met natuurhealing, Nathalie Snijders van Stapvoets met paardencoaching en Michiel van Buursen met muziek als spiegel van je ziel.

Vorig jaar was het thema natuur en gezondheid. Lees hier het verslag.

 

 

De WijGalerij

De WijGalerij gaat over dialoog. Een dialoog vanuit je ‘felt sense’ volgens onder andere ‘De Theory-U’ van Otto Schammer en ‘De stem van je lichaam’ van Peter A. Levine. De dialoog gaat over thema’s die bijdragen aan de overgang van de ‘ik-samenleving naar de wij-samenleving’. We bouwen aan een galerij met daarin verschillende kunstuitingen die gemaakt worden tijdens de dialoog. De WijGalerij komt drie keer bij elkaar in 2017 op een zaterdagavond van 19.00 tot 23.00 uur. In de Groeiplaats Hamseweg 94. Hoogland. 

De data zijn: 27 mei, 23 september en 18 november. Interesse? Mail voor meer informatie en aanmelden naar info@samenspel-natuurlijk.nl en ontvang een uitgebreide toelichting.