kwetsbaar-wit-rond-zwammetje-op-donkergroen-stekelige-hulstWe moeten beslissen dat creatieve activiteit, zoals een taal leren, schilderen, toneelstukken of boeken schrijven werk is. Of dat het avontuur van een onderneming opbouwen of een probleem oplossen of vaardigheden leren ook werk is, en zelfs als je hiervoor niet betaald wordt. 

Eigenlijk is het ook belangrijk dat we ons realiseren dat we heel veel verschillende dingen kunnen ondernemen om te komen tot zelfrealisatie. Dat de meest belangrijke reis is dat wij mensen komen tot een zinvol en volledig leven en dat dit niet hetzelfde is als datgene wat wij “werk” noemen!

 

Deze twee alinea’s heb ik (beetje vrij) vertaald uit het interview met Andy Stern (Why we need to plan for a future without jobs Andy Stern spent his career organizing workers. Here’s why he thinks work is doomed).

Gisteren was ik met mijn lieve man bij de documentaire Down to Earth.
Deze voor-première werd georganiseerd door het tijdschrift Happinez. We startten gezamenlijk met een meditatie op de “native american” wijze en na de film was er een mooie ceremonie. De native american zien al het leven als heilig en zo ook de tabaksplant. Iedereen strooide wat tabak in het vuur en kon daarbij zijn of haar ‘gebed’ in gedachten nemen. Je kunt dit ook een wens noemen die je bekrachtigd door het samen-zijn en de ceremonie. Mijn wens is dat we het spirituele en het aardse samen brengen. Dat we “alles wat we niet kunnen zien” niet meer vaag of zweverig vinden, maar dat dit gewoon bij het leven hoort. Down to earth!

Mijn werk is “inspiratie manifesteren in en op de aarde”. De afgelopen jaren heb ik boeken verslonden over allerlei onderwerpen van quantum fysica via boeken over sjamanisme, coachen in én met de natuur tot je intuïtie als kompas en de kracht van waarnemen. Te veel om op te noemen en allemaal even inspirerend. En nu is de tijd om het om te zetten naar concrete projecten zoals De Proeftuin Academie, een natuurclub en de Wij Galerij. Dit is het avontuur van mijn onderneming Samenspel-Natuurlijk! en de weg van mijn hart, mijn levenskunst.

 

mijn-boom-sn

Wat is jouw “waarom”, jouw weg van je hart? Wat is jouw innerlijke natuur, wat drijft jou? Waar wordt je helemaal warm van, ontroerd van, krijg je zin om uit je bed te springen uit je slaapkamerraam te gaan hangen en je armen wijd naar de buitenwereld uit te gooien en te roepen “hallo wereld, hier ben ik en dit is wie ik ben én wat ik doe?” 

Dit is mijn bijdrage, dit vind ik waardevol. Voor mij is het letterlijk de verbinding met mijn eigen natuur weer gaan voelen in alles wat ik doe. Ik ben er van overtuigd dat dit contact herstellen met je binnenste natuur, herstellend en helend is voor onze gezondheid en de natuur om ons heen. Zelfs in een tijd van disruptive technology. We zijn op weg naar een disruptive humanity, een mensheid die zich bewust wordt van zijn werkelijke natuur. Doe je mee?

Magda Bannink

www.samenspel-natuurlijk.nl

0624421893