Het Groene Huis banner feestweek zonder knop

Mini-symposium Natuur en Gezondheid

Datum: vrijdag 22 april

Tijd:  09:00 – 13:00 uur

Locatie: Het Groene Huis
Kosten: gratis

Zie ook voor het programma de website van het Groene Huis.

U werkt met mensen en draagt bij aan hun welzijn, hun gezondheid, balans en ontwikkeling. Daarom nodigen we u van harte uit voor een mini-symposium over natuur en gezondheid.

Tijdens dit mini-symposium maakt u kennis met verschillende vormen van ‘groene therapie’. Zeven in Amersfoort werkzame gastdocenten – hun namen en discipline leest u hieronder – zorgen voor een gevarieerd programma, boordevol kennis en inspiratie. Waardoor u na dit symposium nóg meer in huis heeft om iets te betekenen voor de mensen waarmee en waarvoor u werkt.

beuk met klimop

PROGRAMMA

08:45 – 09:15 uur        Inloop

09:15 – 09:45 uur        Plenair programma (Inleiding):

– natuur en gezondheid

– introductie gastsprekers/keuzemogelijkheden voor workshops

09:45 – 10:00 uur        Korte kennismaking en koffie

10:00 – 11:00 uur        Ronde 1

(u kiest welk programma-onderdeel u wilt volgen)

11:00 – 11:20 uur        Pauze

11:20 – 12:20 uur        Ronde 2

(u kiest welk programma-onderdeel u wilt volgen)

12:30 – 13:00 uur        Afronding met terugkoppeling en eenvoudige, doch smakelijke en gezonde lunch

KOSTEN

Geen*. Van te voren inschrijven is verplicht.

Meer info over wijze van inschrijven vindt u onder in deze uitnodiging.

GASTDOCENTEN

Magda Bannink (Samenspel Natuurlijk)

Magda is natuurcoach. Zij werkt individueel en groepsgericht. In én met de natuur! Veel van haar klanten komen uit het welzijnswerk, het onderwijs of de gezondheidszorg. Regelmatig organiseert ze sessies voor (individuele werknemers en teams van) organisaties om gezonder, speelser en doeltreffender samen te kunnen werken. Ook begeleidt ze mensen die kampen met ziekte, stress en/of burn-out. Hoe opereer je meer óf weer vanuit je eigen kracht? Hoe blijf je beter in balans? Werk en leef je met meer plezier? Dat zijn de drie vragen waar Magda zich in  haar natuurcoaching op richt. Tijdens het mini-symposium trakteert zij u op een Proeverij Natuurcoaching.

Edward Dijkema (Sociale Activering gemeente Amersfoort)

Edward is psycholoog en reïntegratie-adviseur. Hij werkt voor de Gemeente Amersfoort als projectleider Sociale Activering. Op Landgoed Schothorst begeleidt hij een groep  van ca. 12 personen die vanwege uiteenlopende psychische problemen zeer moeilijk hun draai kunnen vinden in de maatschappij en het arbeidsproces. Edward zet groenwerkzaamheden en groepsgewijs werken in om mensen om te leren gaan met hun psychosociale problemen. Deelnemers krijgen inzicht in hun kwaliteiten en valkuilen, en bouwen zelfvertrouwen op om een volgende stap op de reïntegratieladder te maken. De trajecten sociale activering zijn onderdeel van reïntegratietrajecten van de afdeling Arbeidsintegratie van de Gemeente Amersfoort.

Voor het mini-symposium houdt Edward de presentatie ‘Natuurlijk de draad weer oppakken’. Hij vertelt over zijn werkwijze en resultaten, en laat u een voorbeeldactiviteit op het landgoed ervaren.

Jellie Keuning (Je Hart als Kompas)

Jellie is een van de grondleggers van de opleiding Mens en Intuïtie. Zij werkt als trainer/leraar en coach. Zij helpt mensen zuinig te zijn op de eigen energie door contact en gebruik te maken van de eigen intuïtie. Het zelfhelend vermogen dat in elk mens verscholen ligt, wordt hierdoor geactiveerd; negatieve denk- en gedragspatronen worden doorbroken. Tijdens het mini-symposium vertelt ze u meer over ‘de wereld van de intuïtie’ en neemt u mee op reis om zelf te ervaren.

DaniëlRoos (Groene Loods)

Daniël Roos, eigenaar van Tuinpraktijk De Groene Loods, combineert verwondering en passie uit de kindertijd met kennis en ervaring als tuinman, groeningenieur, schoolmeester en tuintherapeut. Tijdens het mini-symposium presenteert hij zijn dienst Tuinieren bij Verlies.Herinneringen, gebeurtenissen of levensvragen geven je leven kleur en betekenis. Tuinieren is een manier om er uitdrukking aan te geven. Dat kan bijvoorbeeld in de tuin van de klant, rond het graf, in een park of de praktijktuin. Middels een interactieve presentatie geeft hij u inzage in het proces dat hij met zijn cliënten doorloopt.

Ingrid van Steenwijk (Chitree)

Ingrid is van huis uit verpleegkundige. Hier ontstond haar verlangen om meer te kunnen betekenen voor mensen die kampen met klachten die voortkomen uit hun eigen levensstijl. Haar passie voor vitaliteit en gezondheid deed de rest. Inmiddels is ze Effortless coach en Chi Neng Qigong expert en docent. In het mini-symposium laat ze u kennismaken met Chi Neng Qigong, een Chinese bewegingsleer die je helpt om in balans te komen en te blijven.

Sjoukje Ziel (Vierfiets) & Annie Tiekstra (Samen Opfietsen)

Sjoukje en Annie werken met mensen én fietsen!

Sjoukje verhuurt en verkoopt vierpersoonsfietsen en andere bijzondere fietsoplossingen. De nadruk ligt daarbij op de gezamenlijke beleving, de ervaring en het ontdekken. Op de Vierfiets kan men een gezellig en ontspannen dagje fietsen. Het leuke aan de fiets is, dat iedereen mee kan doen: hij is voor alle leeftijden. Voor jong en oud, gezond en minder gezond. Dankzij de elektrische ondersteuning kan iedereen naar eigen vermogen meedoen. Een dagje Vierfietsen zorgt voor klein geluk.

Ook Annie neemt haar tandem en duo-filets mee. Zij gebruikt haar fietsen voor coachingsdoeleinden. Tijdens het mini-symposium vertelt ze daar meer over en kunt u ervaren hoe het is is om al fietsend gecoacht te worden… Hoe er al trappend vanzelf mooie gesprekken ontstaan, de wind je haren streelt, je positie en je uitzicht continue veranderen en je bijvoorbeeld kunt ervaren wat er met je gebeurt als je voor of juist achter op een tandem plaatsneemt…

HET GROENE HUIS

Dit mini-symposium wordt georganiseerd ter ere van de opening van Het Groene Huis, een nieuwe voorziening van de gemeente Amersfoort. Het Groene Huis staat midden in de stad én midden in de natuur van Landgoed Schothorst. Het is het onderkomen van het CNME, het ‘clubhuis’ van tal van ‘groene’ verenigingen en initiatieven én het informatiecentrum voor iedereen die meer wil weten/begrijpen van de natuur in Amersfoort en/of zelf iets in die natuur te doen.

Magda Bannink organiseert dit mini-symposium als een cadeau voor de stad Amersfoort. Alle gastdocenten doen belangeloos mee. Met elkaar trakteren ze de stad op een waardevolle en inspirerende ochtend.

Inschrijvingen

Van te voren inschrijven is verplicht. Uiterste inschrijfdatum: 10 april!

Het inschrijfformulier vindt u hier

Het aantal deelnemers is beperkt. De plaatsen worden toegekend in volgorde van binnenkomst.

Wees er dus snel bij!

Op 12 april krijgt u al dan niet bevestigd of u een plaats heeft.

Meer weten?

Magda Bannink • info@samenspel-natuurlijk.nl • 06 – 244 218 93

bloemensalade