voorbereiding ontmoetingsles 3 ABC scholen KKVoor de natuurcoaches en wandelcoaches is het echt een rijkdom als er mooie natuur in de buurt is.

De natuurlijke omgeving biedt rust en ruimte en dat blijkt (wetenschappelijk bewezen) erg goed te zijn voor je gezondheid. Bovendien wordt de natuur in het coachgesprek, in de oefeningen én in de coachingsopdrachten ingezet als symbool of metafoor voor de vragen, problemen, uitdagingen, oplossingen, inspiratie en mogelijke acties die je tegenkomt in je dagelijkse leven.

Een voorbeeld: Een klant heeft als vraag “besteed ik misschien wel te veel energie aan mijn werk of aan de verkeerde dingen in mijn werk? Na een vakantie ben ik niet uitgerust namelijk”. Tijdens een wandeling raakt deze klant uit balans en valt letterlijk om terwijl een kaarsrecht pad wordt gevolgd in een verder ruig bos. Het pad staat symbool voor de benodigde rechtlijnige aanpak in een chaotische werkomgeving (het bos). De klant krijgt tijdens zo’n wandeling een meer gevoeld inzicht in de eigen patronen en het eigen natuurlijke ritme. En kan naderhand beter inzien of de energie wel besteed wordt aan de -voor de klant- juiste dingen.

Als je met mij op stap gaat om je uitdagingen aan te gaan, je problemen op te lossen en/of je vragen verder inzichtelijk te krijgen, mag je zelf kiezen in welk natuurgebied je wil wandelen.  Je hebt dus dubbel pret van zo’n sessie of wandeling. Je lost zelf je eigen uitdagingen en problemen op en je ontdekt de mooiste natuurplekken in Amersfoort en omgeving.

Hieronder volgt daarom een overzicht van de mooie plekken in en om Amersfoort die ook zeer geschikt zijn voor natuurcoaching. Met enkele coachingssessies heb je al snel enkele natuurcoach-tools in je ‘eigen rugzak’ en kan je ook prima zelf op eigen kracht je uitdagingen op pakken.  Soms is het fijn dit alleen te doen, soms is het fijn iemand met je mee te laten wandelen – letterlijk en figuurlijk.

Hier komen ze:beuk met klimop

 1. Park Schothorst met middeleeuwse boerderij, een natuurspeelplek, bos en weide en natuurlijk het Groene Huis.
 2. De Eem, de dijk met fietspad met iets verderop Landgoed Coelhorst in het platteland van Hoogland West.
 3. Bos Birkhoven Bokkeduinen met de zandverstuivingen van de Soesterduinen.
 4. Park Randenbroek met landgoedhuis en de Heiligerbergerbeek
 5. Het Lockhorsterbos met de Heiligerbergerbeek.
 6. Den Treek met bos en heide en soms een schaapskudde
 7. Het Zocherplantsoen rondom de binnenstad.
 8. Moerasje Hooglandsedijk midden in de stad, dichtbij het winkeltje van Vitelli ijs.
 9. Klein Zwitserland een bos op een heuvel.
 10. Het Valleikanaal, natuur dwars door de stad.
 11. Het Waterwingebied, prachtig natuurpark tussen de wijken Rustenburg en Liendert.
 12. Het Groene Spoor en de Wagenwerkplaats met nog een stukje wild braakliggend terrein langs het spoor.

 

En er zijn nog veel meer mooie gebieden te ontdekken. Deze zijn in ieder geval allemaal op loop- of fietsafstand vanaf de Praktijk van Samenspel-Natuurlijk!