vlinders lorelei1 2015

Deze natuurbeleving is de plek voor kinderen. Wil je samen op natuuravontuur? Maak samen een kunstwerk of ga mee op ontdekkingsreis in je eigen wijk! Ben je tussen de 8 en 12 jaar en hou je van natuur-avontuur? Lees dan verder en laat het je ouders ook lezen, zij zijn ook van harte welkom. 

Door goed naar de natuur te kijken, leer je veel! Zo hebben wij mensen veel afgekeken van de natuur; van woningen tot helikopters. Biomimicry is een vakgebied dat leert van de natuur. Door de natuur na te doen, kunnen we onze mensenproblemen (soms) oplossen. Voorbeelden hiervan zijn de haakjes van de klittenbollen als inspiratie voor klittenband. Of inspiratie voor hoe je iets samen organiseert. In de Natuurclub gaan we samen spelen in én met de natuur, en er ook van leren …! en misschien zelfs wel een nieuw idee voor een uitvinding doen!

Maar ook de natuur gewoon beléven is leuk voor jong (en oud). Door deze beleving kan je bijvoorbeeld naast het leren over dieren en planten ook ontspannen en rust & ruimte beleven. Hierdoor wordt je creativiteit wakker geschud. We gaan aan de slag met natuurkunst, gedichten, schilderijen, eigen muziek en liedjes. Ga jij deze uitdaging aan?

Waar en wanneer?

We starten in het voorjaar op dinsdag 21 maart van 15.30 tot 16.30 uur. Daarna is het iedere dinsdag tot de meivakantie. Ook na de meivakantie gaan we vrolijk verder met de natuur beleven in de eigen wijk.

De plek waar we verzamelen is De speeltuin Kruiskampkwartier, Pullstraat 3. Maar we gaan ook de natuur in de wijk ontdekken.

Wat gaan we doen?

Lente & Zomer

Zaadjes op reis -aan de slag met plantenzaden – buiten op avontuur in de wijk

Groeien en bloeien – buiten op onderzoek, tekenen en/of theater

Tuinplezier en de Groene Hemel – Op bezoek bij “De Groenten uit Kruiskamp” tuin

De paden op de Lanen in – Schat zoeken, wat gebeurd er onder je voeten in de bodem?

De bloemetjes buiten zetten – natuurkunst maken en/of een mandala maken

Vrolijke fladderaars – stokdieren en vogels maken – ontdekken hoe dieren zich afkoelen

Natuurgedichten, verhalenstokken en toverformules – inspiratie & creativiteit potpourri

Outdoor natuurfeestje – we vieren de zomervakantie – picknick met zelf gemaakte smoothies

Herfst & Winter

Een nat pak of onder een dak?  – Hutten bouwen en  droog 😉 picknicken

De wondere wereld van de kriebelbeestjes – Water en oever – onderzoek

Kleuren met de herfst – Op zoek naar natuurlijke verven – Regenboog maken

De vruchten plukken – en maak je eigen muziekinstrumenten & muziek

Voor wie

De Natuurbeleving Een Groene Middag is voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar én voor hun ouders in de wijk Kruiskamp Koppel. Het is een naschoolse activiteit vooral gericht op de kinderen van de vier ABC scholen in deze wijk. Maar ook alle kinderen van andere scholen en uit andere wijken zijn natuurlijk van harte welkom.

Kosten

Het is een naschoolse activiteit. Je brengt 1 euro per keer mee voor de materiaalkosten en de limonade&koekjes. De ABC school verstrekt de subsidie om dit mogelijk te maken.

Aanmelden

Geef je op via info@samenspel-natuurlijk.nl met je naam, naam ouder, adres, telefoonnummer en e-mail. Dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

 

Fotos PR natuurclub ABC KK Een Groene Middag3Fotos PR natuurclub ABC KK Een Groene Middag2

Fotos PR natuurclub ABC KK Een Groene Middag4 Fotos PR natuurclub ABC KK Een Groene Middag5
Fotos PR natuurclub ABC KK Een Groene Middag6