Lieve geiinteresseerde in Samenspel-Natuurlijk en lieve mede-aardbewoner,

In dit bericht vind je uitgebreide informatie over de Natuurhealing jaartraining. Maar eerst de vraag “ben jij iemand die voluit en genietend in het leven wil staan en tegelijkertijd voelt en waarneemt dat het leven op onze aardbol er heel anders uit zou kunnen zien?” Geloof jij in magie en wonderen? En heb je een grote passie om bij te dragen aan een mooiere wereld? Bijdragen aan een wereld met overvloedige natuur en een samenleving waarin mensen heel natuurlijk volledig tot hun recht komen? Zeg je JA op deze vragen, dan is deze Natuurhealing Jaartraining echt wat voor jou!

 

 

Kom je in jouw passie regelmatig belemmerende overtuigingen tegen of is je energie, af en toe echt even op? Dan past deze Jaartraining Natuurhealing helemaal bij jou. Als jij je passie wil leven dan:

 • wil je zinvol werken en leven in balans en tegelijkertijd minder stress ervaren
 • wil je je hart kunnen volgen, ook in je werk. Wil je misschien zelfs in! je hart leven
 • wil je een inspirerende ouder zijn voor je kinderen (of als je geen kinderen bij je hebt wonen, zie je wellicht je projecten als kindjes)
 • wil je liefdevolle en hartgedragen relaties met de mensen om je heen
 • wil je in harmonie leven met de natuur die jijzelf bent en met de natuur om je heen
 • wil je gevolg geven aan je nieuwsgierigheid en altijd blijven groeien en ontwikkelen

Samenspel-Natuurlijk! biedt jou in deze jaartraining Natuurhealing tien fantastisch fijne zaterdag-ochtenden in de natuur met de volgende resultaten:

 1. van stress naar levensles,
 2. van ‘ja maar’ naar levenskunstenaar en
 3. van een bomvol naar een zinvol leven.

Wat we gaan doen is het volgende: tien ochtenden op de zaterdagen, komen we samen in een groep van maximaal tien deelnemers. We starten in het najaar. Een ochtend duurt van 9.30 tot 13.30 uur.

Tot de zomer zullen er enkele natuurhealing lezingen georganiseerd worden. Dit als aanloop naar de training toe, om elkaar te leren kennen en de jaartraining & de inhoud bekend te maken.

Samenspel-Natuurlijk! heeft de afgelopen jaren een flink aantal programma’s en coachingsessies ontwikkeld die allemaal in deze training terug komen. De kennismaking en start is een ochtend met de titel van Baaldag naar Dwaaldag. Hierin mag je ongegeneerd balen, alles loslaten, ontspannen verdwalen in het bos (en in je eigen gedachten en emoties). Met als resultaat meer inzicht in jouw natuur; wie ben je? wat wil je? wat kan je? en wat besluit je? Zo maken we echt kennis met elkaar en hebben we onze intenties kunnen zetten voor de hele Natuurhealing Jaartraining.

Vervolgens volgen twee ochtenden “Van stress naar Levensles” en drie ochtenden “Van ‘ja maar’ naar Levenskunstenaar en drie ochtenden “Van een bomvol leven naar een zinvol leven”.  We sluiten deze jaartraining af met een dag “Van inspiratie naar manifestatie”.  In deze bijeenkomsten kan je een greep uit de volgende belevenissen, avontuurlijke oefeningen en opdrachten verwachten:

 • Stilte- en meditatiewandelingen
 • Een bodydrum release sessie
 • Zintuigenwandelingen
 • Ademen met aandacht
 • Stress release wandeling met stress release oefeningen
 • Het actiewiel; wie ben je, wat wil je, wat kan je, wat besluit je?
 • Een obstakel/belemmeringen wandeling
 • Een natuurcirkel of levenswiel
 • Een talentenwandeling
 • Een sjamanistisch medicijnwiel
 • Verschillende deep ecology oefeningen en opdrachten
 • Lichaamsgerichte coachings oefeningen
 • Een of meerdere blote voeten wandeling(en)
 • “Eigen/onze natuur” visualisaties
 • Natuurkunst maken
 • Natuurhealing – energetische coachingsoefeningen
 • Een ” je eigen/onze natuur”opstelling.

 

 

Zie in dit PDF document (link werkt nog niet, deze volgt zo snel mogelijk, wordt harT aangewerkt 😉 ) het volledige programma met een toelichting op de werkvormen waarmee we spelenderwijs gaan werken en voor meer informatie over dat wat het je gaat opleveren, de resultaten waar je naar toe kunt werken. Gedurende deze jaartraining Natuurhealing ontwikkelen we samen een boekwerk dat je als deelnemer GRATIS mee naar huis krijgt.

Eigenlijk voel ik nu dat deze training meer een avontuurlijke reis gaat worden, waarbij ik zelf ook nog niet alles nu al kan overzien.

Een ochtend duurt van 9.30 uur tot 13.30 uur. De rest van de zaterdag heb je dus weer tijd voor jezelf. Voor een aantal ochtenden nodig ik gastdocenten uit. Een aantal ochtenden gaan plaats vinden op bijzondere natuur-locaties in de omgeving van Amersfoort. Uiteraard kun je er voor kiezen in de middag, na de training, de natuur in de omgeving te verkennen en rustig na te genieten. Of je begeeft je weer in het dagelijkse leven met je vrienden, familie, de boodschappen en dergelijke. Ook dan kun je blijven na-genieten. Belangrijk is wel dat je de tijd en ruimte voor jezelf mogelijk maakt om het geleerde te integreren. Ook is het altijd bij dit energetische werk belangrijk goed en genoeg water en/of thee te drinken om je lijf schoon te spoelen.

 

De waarde van dit hele programma uitgedrukt in geld is 1000 euro. Omdat dit het pilotjaar is geef ik maar liefst 50% korting. Je ontvangt dus 10 ochtenden:

 • 100% aandacht van mij en de gelegenheidsdeelnemers c.q. assistenten,

 • de natuur en de groep deelnemers als spiegel om bij jezelf en de ander naar binnen te kijken, een fijne verbinding te maken,

 • een energetische groei en ontwikkeling in een natuurlijk samenspel met anderen en je natuurlijke omgeving,

 • als jij daar klaar voor bent een diep gevoeld non-duaal contact met je innerlijke natuur en

 • de vele fijne werkvormen, theorie en oefeningen.

voor maar 500 euro.

 

Het is de bedoeling en ook heel fijn dat je je opgeeft voor alle dagen. Er zit namelijk een opbouw in en er zal een groepsenergie ontstaan. Ik stem me op (de andere zaterdagen in de maand) steeds weer af op deze groep om de oefeningen en wandelingen op maat te maken; dat wil zeggen passend bij de energie en behoeften van de groep.

Ongeveer twee weken voor de start,  stuur ik je een e-mail met meer informatie zoals een overzicht van zelf mee te brengen benodigheden zoals warm dekentje, schrijfboekje en dergelijke. In deze e-mail zit ook een link naar een besloten facebookgroep. Hierin kunnen we onze groei, ontwikkelingen, liefde en aandacht delen gedurende de weken na iedere gezamenlijke ochtend.

Verder doen er twee gelegenheidsdeelnemers (assistenten) mee, die er samen met mij en jullie voor zorgen dat er een veilige bedding is en blijft … en voldoende persoonlijke aandacht. Komen er pittige thema’s en/of vragen los waarbij je echt extra begeleiding nodig hebt, dan kan je altijd naar ons toekomen om extra natuurcoaching of lichaamsgerichte coaching te vragen, dit zal uiteraard maatwerk zijn. Valt dit buiten de trainingstijd, dan is de extra investering de vaste prijs voor een sessie. Ook is het van belang je goed te beseffen dat je altijd zelf verantwoordelijk bent voor je eigen welzijn op deze weg van je hart.

Heb je nu al interesse in deze training, in dit avontuur? Geef je dan nu alvast op! Met maximaal tien deelnemers zit de groep zo vol. Stuur een mail naar info@samenspel-natuurlijk.nl of neem contact op door te bellen met 0624421893.

 

 

 

In deze link hoor je een interview met Joanna Macey (Deep Ecology) vanuit de Global Tree Sisters.