Wil jij je meer in balans kunnen voelen? in je lichaam, ziel en geest? Wil jij je weer her-inneren dat we natuur zijn, dat we deel van het geheel zijn? Verlang je er naar je te kunnen verbinden met de natuur, de mensen, de wereld en het leven om ons heen, ook in je dagelijkse werkzaamheden?

De natuurhealing en de Ster(k) methode van Samenspel-Natuurlijk! is een werkvorm waarmee je dit voor jezelf vorm kunt geven, in je eigen leven. Het enige wat je daarvoor doet is je openstellen voor groeien en ontwikkelen. Hierbij besef je je dat alles al goed is en fouten maken niet bestaat. Natuurhealing staat voor je heel voelen in relatie tot de natuur. De Ster(k) methode staat voor de ster, zie afbeelding. In jouw midden in deze ster vind je jouw kracht en dynamische liefdevolle balans.

Ga je mee op avontuur?

De Natuurhealing wordt gegeven als maatwerk voor individuen of groepjes tot maximaal 6 deelnemers. Eén sessie van anderhalf uur is 75 euro (excl BTW) waard voor zowel één individu als één groepje.

Mail voor meer informatie, inplannen van een sessie en aanmelden naar info@samenspel-natuurlijk.nl of bel me op 0624421893.

Waarom is natuurhealing nodig?

Wanneer je innerlijke rust en vrede kunt ervaren, ontstaat inzicht, creativiteit en gaat je energie stromen. De onvrede en chaos in de wereld buiten jou is alleen op te lossen door letterlijk te beginnen bij jezelf. Onze beschaving kan terug in balans komen. Terug naar de gulden middenweg, wanneer wij zelf in balans zijn en geen ‘oorlog’ meer in ons zelf ervaren. De natuurhealing is vaak in de vorm van een wandeling of een oefening buiten in de natuur. Samenspel-Natuurlijk! doet dit in de natuur in en om de stad Amersfoort. Je kiest je eigen favoriete natuurplek en je stelt je open met al je zintuigen voor de wereld om je heen waarbij het uitgangspunt is, dat alles energie is. In de begeleidende vragen en oefeningen volg ik de (door mijzelf ontwikkelde) Ster(k) methode. Zie afbeelding.

De Natuurhealing wordt gegeven als maatwerk voor individuen of groepjes tot maximaal 6 deelnemers. Eén sessie van anderhalf uur is 75 euro (excl BTW) waard voor zowel één individu als één groepje.

Mail voor meer informatie, inplannen van een sessie en aanmelden naar info@samenspel-natuurlijk.nl of bel me op 0624421893. 

Geef je op voor één of meerdere natuurhealing events via info@samenspel-natuurlijk.nl. Vermeld je naam, adres, e-mail en (mobiel) telefoonnummer. Je ontvangt dan een e-mail met meer informatie over het programma en de gegevens om je bijdrage over te maken. Dan is je aanmelding definitief.

Twee keer een natuurhealing zomer-festijn op zondag 15 juli en zondag 26 augustus

Het Natuurhealing zomer-event wordt twee keer per jaar georganiseerd op een zondagmiddag, 1 keer aan het begin van de zomervakantie 15 juli en 1 keer aan het eind van de zomervakantie, 26 augustus.

Hierbij zetten wij samen met alle deelnemers de natuurhealing volgens de Ster(k) methode neer in een natuurgebied. Je laadt je zelf op, komt in verbinding met je eigen kracht, met de andere deelnemers en de natuur om je heen. Samen laden we de energie op, op de natuurplek zelf en zover als onze kracht reikt. Zo creëren we nieuwe krachtplekken. Een natuurhealing event is ook een kunstvorm. Ben jij begeleider, therapeut of coach in je werk en gebruik je daarbij muziek, zang, (sjamanistische) rituelen of andere creatieve werkvormen? Dan kan je jouw talent meebrengen en in de ster & cirkel opnemen. Ik kijk uit naar jouw komst.

Zondag 15 juli en zondag 26 augustus 2018

We starten ieder event om 13 uur en eindigen om 17 uur. Neem je eigen lunch en drinken mee, en ook wat extra voor de andere deelnemers. We maken er met elkaar een gezellige potluck van. Een tekentang en eventueel een schrijf- of tekenboekje met pen en potlood is handig. Kleed je gepast naar de weersomstandigheden. Ook bij regen gaat het gewoon door. Is het heel erg warm, denk dan aan extra drinken. Je gezondheid en welzijn is je eigen verantwoordelijkheid. Je eigen bijdrage aan dit festijn is € 35,-. Je bijdrage worden voornamelijk weer gebruikt voor de ontwikkeling van de Groeiplaats en de Proeftuin-therapietuin van Samenspel-Natuurlijk!

Meer informatie over Natuur Healing

Het lijkt een beetje op een familie-opstelling. Met de aanvulling dat wij op deze aarde één grote familie zijn. Niet alleen met de mensen maar ook met al het natuurlijke leven om ons heen. We kunnen het ook een natuur-opstelling noemen. In het natuurgebied waar we zijn als groep leggen we een cirkel uit met de ster daarbinnen. Zie afbeelding. Vervolgens doen we één of meerdere speelse oefeningen om je balans in lichaam, ziel en geest te voelen. Maar ook om de verbinding met je eigen natuur en je omgeving (dieper) te kunnen ervaren. Ik begeleid deze oefeningen en kan meestal niet ver van te voren bepalen welke dat zijn. Welke oefeningen dat zijn, hangt dan af van de energie in de groep, van de gezondheid van het natuurgebied en zelfs van de dag en het tijdstip; wat speelt er in de wereld (en in het universum)?

Op de verschillende punten van de ster kan je je verbinden met het woord wat daar is geprojecteerd zoals Ziel, Vertrouwen, Daadkracht of Lichaam, Geest en Loslaten/Voeden. (zie de ster(k) afbeelding). Op de cirkel die symbool staat voor de aarde en onze onderlinge verbinding kan je je verbinden met het geheel. Eventueel leggen we ook de beide vierkanten die gericht zijn op manifesteren, een fundament leggen en op de richting van je werk- en levensmissie. In duo’s bespreken we naderhand wandelend in de omgeving onze ervaring zodat deze verder verdiept kan worden.

De wandeling er naar toe vanaf het verzamelpunt duurt ongeveer één uur en is een oefening in waarnemen. De Natuurhealing zelf, op de plek in het natuurgebied, duurt ongeveer anderhalf uur. Voor het nabespreken in duo’s en in de cirkel houden we één half uur vrij. En dan hebben we één uur voor het terug wandelen naar de verzamelplek, een meditatiewandeling om je ervaring te integreren.

Kernwoorden: Energie – Flow – Natuur – Stad – Mensen – Groepen – Zintuigen – Ademhaling – Tijd – Reflectie – Beleven – Ervaren – Waarnemen – Zo buiten Zo binnen – Zo boven Zo beneden – Inzicht – Verbinden – Waardevol – Zijn – Ontspanning – Stilte – Niet weten – Innerlijke wijsheid. 

Zie voor meer informatie over de aanpak natuurhealing en de Ster(k) methode de Facebookpagina Natuurhealing (scroll helemaal naar beneden om de ontwikkeling en de groei van de Ster(k) methode helemaal te kunnen bekijken).