Lieve lezer,

Deze ochtend terwijl ik de puinhoop en afwas van de vorige dag in ons huis opruim, ontving ik opeens inspiratie.

Ik, als mens en als natuur, ben onbetaalbaar waardevol! Zo dat dus. En jij bent dat ook!

 

En toen dacht ik, waarom zorgen we er niet voor dat het opbouwen en verzorgen van je THUISPLEK niet net zo veel of eigenlijk nog veel meer gewaardeerd wordt dan bijvoorbeeld een topbaan bij de bank of de baan “minister-president zijn van een land”.

Wanneer iedereen zich onbetaalbaar waardevol voelt en deze waardering in de praktijk brengt, zorgt iedereen vanzelf voor een stukje aarde, een stukje paradijs en kunnen we dat wat wij samen in “ons oude systeem” vernietigd hebben, weer herstellen!

Nog een gedachtegang: Wat is, in mijn beleving, de werkelijke aanleiding dat mannen en vrouwen niet gelijk betaald worden voor hun werk en dat vrouwen minder in topbanen zitten?

Mijn inziens zien en voelen veel vrouwen (ook steeds meer mannen, gelukkig) de werkelijke waarden in het leven en nemen daar ook de verantwoordelijkheid voor. Soms nemen ze deze verantwoordelijkheid letterlijk op hun schouders. Dus zij voelen dat het gaat om UNIVERSELE LIEFDE. Liefde die zich praktisch uit in het begeleiden van je kinderen in je gezin of in de communicatie in je relatie. De Universele Liefde die zich praktisch uit in de liefde voor je thuisplek en voor tastbare echte zinvolle werkzaamheden. Werkzaamheden die er echt toe doen, zoals werken in je tuin voor voedsel of werken in de zorg voor de gezondheid van de mensen om je heen of bouwen aan een speeltuin, een veilige plek voor kinderen waar ze lol kunnen maken en spelenderwijs kunnen groeien en bloeien. Dit zijn de werkelijke TOPbanen.

 

De Economie van De Liefde!

Veel mensen zagen en zien nog steeds de economie en het geld verdienen als doel. Geld verdienen is niet Het Doel! Geld is een middel, geld is een communicatiemiddel, een meeteenheid die ons vertelt hoeveel wij iets waard vinden op dat moment en op die plek. Zo kunnen we over de hele wereld (en straks in het hele universum) handelen met elkaar. Zie vooral ook de dubbele betekenis van het woord handelen in deze.

Geld is ook energie en Geld is Liefde. Het stroomt en mag nog veel meer stromen naar de plekken waar de waarde van onze aarde is vernietigd. Zie geld als liefde en laat het stromen naar deze plekken of zie geld als communicatiemiddel om elkaar te duiden wat de mate van herstelwerk is, wat de mate van liefde is die nodig is om die plek op onze aarde weer te laten groeien en bloeien.

Geld en economie is eigenlijk ook maar een bedenksel. Het is niet echt. Dus als wij dit de afgelopen eeuwen zo hebben kunnen bedenken, kunnen we dit ook OMDENKEN voor de komende eeuwen en een economie van Liefde creeren. Het enige wat daar voor nodig is, is dat WIJ dat ook SAMEN willen.

 

Spelenderwijs

Vaak voelen mensen zich aangevallen wanneer ik met andere perspectieven uit mijn vrolijke hoek kom. Zij schieten dan in de verdediging of erger in de tegenaanval. Vroeger kon ik mij daardoor in een hoekje laten drijven en dan zei ik maar niets meer. Het is zelfs zo dat ik geen mening meer had en met alle winden meewaaide, me aanpaste om me veilig te voelen.

Nu hoeft dat niet meer. Ik en jij ook, mag mijn stralende ideeen en perspectieven op een mooie bloeiende aarde delen met iedereen die het horen wil, spelenderwijs. We hoeven ons zelf niet aangevallen te voelen. We gaan voor een win-win, waardevermeerdering voor ons allemaal. Voor mannen en vrouwen, kinderen, dieren en alle natuur.

Dus vooral gevoelige mensen in deze, laat van je horen. Deel je inzichten en wijsheden. We hebben het nodig in deze tijd.  Een praktisch voorbeeld: In 2015 kwamen wij wonen in een nieuw huis. Er moest veel verbouwd worden. Ik heb de verbouwing van de keuken aan mijn man overgelaten en mijn inzichten niet met hem gedeeld. Wel zo lekker makkelijk voor mij, geen energie ervoor of ik dacht … ik heb geen verstand van verbouwen. Met als resultaat dat we nu een bovenkeukenkastje hebben waarbij mijn dochter en ik op onze tenen moeten staan om bij het servies te kunnen. En dat is precies wat we steeds doen, als gevoelig mens zijnde … OP ONZE TENEN STAAN. En dat willen we niet meer, toch?

Het mag spelenderwijs en liefdevol zijn voor ons allemaal. Dat kan door bij jezelf te ontdekken wie je in essentie echt bent, wat je echt wil en daarmee in het licht te gaan staan. Mannen en vrouwen bouwen samen aan onze natuur, herstellen samen de vernietigde aarde en creeren samen nieuwe waarden en zinvolle werkzaamheden.

Voor veel gevoelige mensen is het super spannend om in dit licht te gaan staan. In dat proces kom je je eigen angsten tegen. Vorige week ben ik mijn eigen angsten tegengekomen en met de hulp van een lieve vriendin kon ik ze met mijn eigen innerlijke licht beschijnen, aankijken. Ook jij mag en kan je eigen licht laten schijnen op je angsten en andere donkere schaduwen in je leven. Soms is het dan fijn dat er iemand naast je staat. Iemand die jouw weg van je ziel en je hart meehelpt te verlichten.

Ben je minder gevoelig maar wel heel begaan met onze aarde en de natuur, dan kan het zijn dat je zoekt naar een andere rol. Niet alleen werken om meer geld te verdienen, maar werken om zinvol bij te dragen aan een mooie wereld. Ook in dit proces kom je wel eens donkere stukken tegen van verwarring en kan het zijn dat je het even niet meer weet. Ook dan is het fijn dat er iemand is die jouw kan helpen met jouw eigen pad te verlichten.

Een liefdevolle hartegroet,

Magda Bannink

www.samenspel-natuurlijk.nl

 

PS. Herken jij je in dit verhaal? Ben je een wereldverbeteraar? Ben jij een gevoelig mens, een lichtwerker? Of ben jij begaan met het leven op onze aarde, met mensen en met de natuur of meer met de gezondheid van ons lijf en onze leefomgeving? Neem eens contact met mij op en kijk of de begeleiding van Samenspel-Natuurlijk! bij jou past.

Ik geef individuele natuurwandelingen waarin je jouw vraag of uitdaging kunt verlichten en ik geef teamcoachings waarbij we de natuur als spiegel gebruiken om zo inzicht te krijgen in de teamprocessen en je eigen handelen daarbinnen.

NB. de website is hoognodig aan een actualisatieronde toe, kijk gerust rond… wil je precies weten wat er nu mogelijk is, dan is bellen op 06-24421893 of mij mailen via info@samenspel-natuurlijk.nl voor nu beter en bovendien veel fijner en gezelliger.