De Proeftuin Academie in onze voortuin is een mooie spiegel voor mijn leven en de dingen die opkomen om over na te denken en mee aan de slag te gaan.

Vandaag begon ik enthousiast met het verwijderen van het gras en de klimop in de tuin. Terwijl ik daar mee start, blijkt al gauw dat het wel heel veel is en er staat nog veel meer aan planten die zo in overvloed zijn komen aanwaaien, blijkbaar. Alles is van waarde, maar sommige planten staan elkaar in de weg, belemmeren zo elkaars gezonde groei. Ook is het minder goed te zien dat er hele mooie bloeiende bloemen staan, ze verdwijnen een beetje in de chaos. Dan zie ik ook dat de appels in de twee appelbomen hoog nodig geoogst mogen worden. Ik raak al snel gefrusteerd. Het is toch de bedoeling dat ik er van geniet, niet dat ik me overweldigd voel door de veelheid aan acties, hoe mooi ook? Wat gebeurd er nu precies?

Om meer helderheid te creeren, stel ik mezelf enkele vragen met de wildernis van de proeftuin als inspirerende spiegel:

  1. Wat wil en kan ik nu oogsten uit de verrichte werkzaamheden voor en binnen Samenspel-Natuurlijk!?
  2. Welke onderdelen van mijn onderneming staan er eigenlijk in de weg voor het gezond laten groeien van de mooie bloeiende onderdelen?
  3. Welke onderdelen bloeien er eigenlijk? en welke blijven achter in de groei?
  4. Is het tussendoor oogsten en genieten .. een afleiding van het werk wat ik wil verrichten of juist een meegaan in de flow en
  5. Komen de acties die gedaan moeten worden wel af? (hoe kom ik heus wel op natuurlijke wijze en op het juiste moment in mijn focus en doe-energie?)

 

Vertrouwen hebben en me over kunnen geven aan het leven is een kwaliteit van het hart. Lijfelijk en vooral in mijn buik voelen wat op dit moment de instinctieve drang is, is natuurlijk leven in het MOMENT en gewoon doen wat er te doen is. Het is vooral door mijn hoofd, mijn denken dat ik af en toe uitschakel (vooral in de vakantie) en dan ontstaat er een wildernis met overvloed en chaos. En dan ontstaan er zorgen en wil ik weer sturen om helderheid te krijgen. Chaos is creativiteit, Go with the Flow is genieten, dus … waar maak ik me druk om?

Waar ik me druk om maak, is dat mijn wens om natuurlijk in het moment te kunnen leven, zijn en werken .. niet aansluit op de verwachtingen in onze samenleving en werkcultuur. Daar voel ik regelmatig een blokkade in mijn energie, dan stopt de stroom van creeren en onderhouden. Natuurlijk creeren en ondernemen kan met een juiste balans tussen Hart – Buik en Hoofd.

Enerzijds is een goede voorbereiding nodig en anderzijds een loslaten, een vertrouwen dat precies dat wat ik en mijn onderneming nodig heeft, er zal zijn op het pad van mijn hart op het juiste moment als ik er klaar voor ben.

Ik ben benieuwd of en hoe jij nadenkt en navoelt over je leven en je werk? Is het een wildernis, of is er balans? Misschien werkt jouw huis of tuin ook wel als een spiegel om je verder te helpen in het vinden van een werkbare balans.

Wil je wel eens een keer een natuurcoaching of natuurhealing meemaken? Hierin begeleid ik je met inzichtgevende vragen en oefeningen of opdrachten in en met de natuur. Bel me dan op 0624421893 of mail mij op info@samenspel-natuurlijk.nl

Ik ont-moet je graag!

Liefs Magda

 

Fotocollage hieronder is van de teambuildingsmiddag verzorgt door Samenspel-Natuurlijk! voor afdeling de Sfinx, Beweging3.0, een zorgorganisatie in Amersfoort.