Heb je een levensvraag? Een coach kan je begeleiden en helpen je eigen innerlijke wijsheid en antwoorden te vinden. Met behulp van verschillende, creatieve werkvormen en het stellen van vragen.

de weg met hobbels en zacht mosZoek jij balans en wil je jouw innerlijke wijsheid aanboren? Je vindt je innerlijke balans en wijsheid door op zoek te gaan naar je eigen waarden en overtuigingen. Wat zijn je zielsverlangens en werkelijke drijfveren, hoe leef je vanuit je hart? Wat zijn jouw kwaliteiten en talenten en ook: welke belemmeringen kom je tegen op het pad naar jouw wens of droom?

Als natuurcoach begeleid ik je bij het vinden van de mogelijkheden die je hebt om je doel te bereiken en het gedrag te ontwikkelen dat bijdraagt aan het realiseren van je wensen. De natuur binnen in jezelf en buiten in je leefomgeving is daarbij mijn leidraad. Ik laat je de verbindingen daartussen waarnemen en help je vervolgens ontdekken hoe je deze waarnemingen kunt inzetten als spiegel voor reflectie, groei en ontwikkeling in je dagelijkse leven.

Praktijkvoorbeeld

Jik (een fantasienaam) heeft een vraag over haar werk, namelijk: “Ga ik hier mee stoppen of ga ik hier mee door? Moet ik toewerken naar een andere baan of het nog blijven proberen”? Ze ervaart onbalans en daardoor weinig energie en te weinig kracht om een keuze te kunnen maken vanuit haar innerlijke wijsheid. Ik laat haar op gevoel in een bos rondwandelen en een plek vinden die haar aantrekt. Hier maakt ze een cirkel van de natuurelementen die er liggen zoals dode takken. Dit is symbolisch haar levenswiel. Op de windrichtingen legt ze de symbolen die ze intuïtief vindt en neerlegt. De plek is modderig en onstabiel. Ik vraag haar naar de energie en het gevoel op de verschillende plekken in de cirkel. Als laatste staat ze in het midden, haar midden. Deze plek is modderig en ze zakt er in weg. Door een stevig en groot stuk boomschors te vinden, in het midden neer te leggen en er op te gaan staan, ervaart ze stevigheid.

De basis voor een wijs besluit met betrekking tot haar beginvraag is gelegd door:

haar eigen antwoorden op mijn vragen (gedachten van de geest) en daarbij
het zelf maken van haar eigen levenswiel (de wijsheid van je lichaam in actie) en
het zelf ervaren van het gevoel wat dit geeft (je ziel of je hart laten spreken)

Op deze manier komt ze langzaam terug in balans en daarmee weer meer in haar eigen kracht.

magisch licht in beukenlaanMijn talent en kracht zit ‘m in mijn gevoeligheid voor zintuiglijke waarnemingen. Als kind met behoefte aan rust en ruimte, vond ik dit vermogen al in de natuur. Ik houd deze kracht dicht bij mij door dagelijks terug te gaan naar mijn eigen natuur. Dit doe ik door meditatie, yoga, dans, lichaamsgerichte oefeningen en vanzelfsprekend door te wandelen en aanwezig te zijn in de natuur.

Ik kijk er naar uit een tijdje met jou mee te mogen wandelen op jouw weg. Hartegroet, Magda