Visie en manier van werken

De druppel EN de oceaan! De titel van dit boek verwoordt mijn holistische visie; je kan de druppel en de oceaan niet los zien van elkaar, ze zijn een geheel. Dus alles hangt met alles samen en is verbonden. Ook wij mensen zijn één geheel – lichaam, geest en ziel in verbinding met het leven en je omgeving. Wij mensen Zijn ook natuur.

Droom je leven, leef je dromen! Door je wensen & dromen kun je meer inzicht krijgen in je mogelijkheden en je doelen. Maar op jouw pad daar naar toe, kom je vaak verschillende belemmeringen tegen. Hierdoor raak je soms uit balans. Door bewustwording van je eigen waarden, overtuigingen gedragspatronen ontdek je zelf nieuwe oplossingen. Een crisis in je leven geeft je ook inzichten. Een crisis is dus een kans voor een groeimoment. Hoe moeilijk dat soms ook is. Misschien blijkt dat jouw pad ‘van de gebaande paden afdwaalt’, of stopt voor een hoge muur en dan toch door gaat via dat ene kleine deurtje. Of dat je pad terugkeert en een andere richtingwijzer volgt.

 

De Werkruimte

Ik ga met je op stap, de natuur, in en samen met – jou als individu of jullie als groep – gaan we op zoek naar je echte vragen, dromen en wensen. Door op verschillende manieren naar ‘je werkelijkheid’ te kijken, komen er vaak nieuwe inzichten naar voren. En zo werk je aan het herstellen van de balans in jou. De natuur is een geweldige ruimte om een bredere kijk op jouw situatie te krijgen en in beweging te komen of ‘zelfs buiten de gebaande paden te treden’. Ook werkt de natuur vaak als een spiegel waardoor zelfreflectie makkelijker wordt. Daarnaast stimuleert de natuur veel mensen tot het ervaren van rust, ruimte, vrijheid en verwondering of gewoon Aanwezig Zijn met je aandacht in het hier en nu.