Er is een orkaankracht gaande in onze wereld en in ons leven. Vandaag is het mijn verjaardag op 18 – 01 – 2018 en het stormt! De storm als metafoor, een boodschap van onze natuur, zowel de natuur om ons heen als een boodschap van onze innerlijke natuur.

STA STIL

In het oog van de orkaan is het windstil. Ik kan de storm nu heel harT horen. Meestal zijn deze metaforen en inzichten uit onze natuur een fluistering van het hart; je intuitie en instinct. Maar weinig mensen nemen de tijd en stappen in de stilte om hier naar te luisteren!

De mensen die mij kennen en mij de afgelopen weken hebben meegemaakt, weten dat ik worstelde met deze boodschap van stilstand. Ik ben namelijk bijna-altijd in beweging. Ook voor dit jaar 2018 had ik mijn programma’s en acties al ver uitgedacht en zou ik op dezelfde snelheid door zijn gestuiterd als ik niet deze boodschap nu bijna kan horen schreeuwen.

In mij was er weerstand, angst en depressie bij dat STA STIL. Stil staan bij gevoelens, stil staan bij communicatie, stil staan bij de huidige gang van zaken in ons werk in de zorg, welzijn, onderwijs, natuur&duurzaamheid, vrijwilligerswerk, mantelzorgtaken, kinderen groot brengen, …., …. , ….

Nu ik door dit gevoel ben “gezakt” sta ik opeens weer in het oog van de orkaan en luister! STA STIL! Ik maak contact met de geluksvloeistoffen op de bodem in deze orkaan. De altijd aanwezige bron van geluk in mijzelf.

Wat is werkelijk Echt & Zinvol? Waar stop ik mijn energie, liefde en creatiekracht in?

De kast van De Proeftuin Academie dondert om, hier en nu! Die is goed stuk zeg!

Ik vraag me nu af mag ik ook Stil Staan bij dit project … hoe ga ik hier mee verder? Een eigen therapietuin, de training van de proeftuin academie verder de wereld in als inspiratie? Ik weet nog niet hoe … maar dat het iets te maken heeft met “luisteren naar het leven en steeds weer terug naar het voelen van wat echt belangrijk en zinvol is voor mij en de mensen, het leven om mij heen” .. dat is voor mij duidelijk. Blijkbaar voelt het eerst als iets vernietigen als je niet in beweging blijft. Een soort oerinstinct dat er voor zorgt dat we allemaal maar door rennen….

STA STIL en

Voel eens bij jezelf wat doet dit met jou? Waar mag jij door heen zakken? Welk geluk zit er in jou onder deze gevoelens?

Een hele fijne stormachtige dag allemaal.

Ik ga lekker wandelen en luisteren naar de storm. Dat is mijn cadeau aan mezelf voor vandaag.

Liefs Magda

PS. Wil je een keer een natuurwandeling meemaken? Je kan kiezen uit:

Van baaldag naar dwaaldag, van stress naar levensles, van ‘ja maar’ naar levenskunstenaar of van bomvol naar zinvol leven. Maar natuurlijk kan het ook zo zijn dat dit alles tegelijkertijd in je leven speelt 😉 dan kies je gewoon voor een natuurcoaching en natuurhealing op maat. Bel 0624421893 of mail mij op info@samenspel-natuurlijk.nl