Hoe kom je als een tuimelaartje steeds weer in balans? Wat is je fundament? Een basis van tevredenheid zorgt voor regelmatige geluksgevoelens.

Dit programma omvat 5 dagdelen. Je leert en ervaart wat positieve gedachten, overtuigingen, gedragingen voor invloed hebben op je geluksgevoel en hoe je dit zelf kunt activeren.

1. Wat is geluk voor jou? Wat maakt dat geluksgevoel? Wie ben jij? De werkvorm is een levensloopwiel of -wandeling.

2. In welke behoeften is er wel of niet voorzien? Welke overtuigingen heb jij? Met als werkvorm onder andere “het maken van een natuurcollage”.

3. Hoe gaat het met je? Wat wil je? Wat kan je? en Wat besluit je? Deze werkvorm noemen we het actiewiel en brengt je dichter bij je doelen, dromen en/of wensen.

4. Met het maken van een creatiespiraal (buiten in de natuur) krijg je meer inzicht in jouw intenties en beoogde acties en daarmee wordt je weg van jouw wens naar werkelijkheid duidelijker.

5. De laatste bijeenkomst geeft praktische handvatten mee hoe jij jouw tuimelaar-effect in het dagelijkse leven kunt bereiken zodat je als een echte levenskunstenaar de hectiek, afleidingen en pijn beter kunt hanteren.

Uiteraard is ook hier ieder dagdeel gevuld met een keur aan belevingen/oefeningen en speelse uitdagende momenten buiten in de natuurlijke omgeving van Amersfoort. Bij koud en nat weer halen we de natuur naar binnen.

Zie het als leren van de natuur en leren van je eigen natuur. In dit programma zit dan ook maar weinig theorie en vooral veel zelf ervaren. Deze manier van leren blijft in je systeem zitten. Hoe dan ook! Natuurlijk moet je wel zelf – ook na dit programma – jezelf blijven uitdagen en waar nodig blijvend je levensstijl er op aanpassen. En … een levenskunstenaar blijft natuurlijk ook gewoon moeilijkheden tegen komen. Deze kan je dan echter wel met meer gemak accepteren of loslaten of omarmen. Maar ook er van leren, groeien en je verder ont-wikkelen.