Stress is goed! Daar beginnen we mee. Stress is een ander woord voor spanning ervaren en daarmee het tegenovergestelde van ontspanning ervaren. Wat is stress eigenlijk precies en wat maakt dat het in beginsel goed is dat jij met je lichaam en geest stress ervaart? Voor een gezond leven draait het uiteindelijk om een juiste balans tussen actie en rust, tussen spanning en ontspanning.

boom

1. Wat is stress, hoe ontstaat een te veel en hoe herken je het bij je zelf?

2. Welke behoefte(n) gaan er schuil achter stress?

3. Hoe kan je de signalen van stress en je behoeften ook in je drukke werk (h)erkennen en ter plekke de stress verminderen?

4. Wat kan je zelf doen om een te veel aan stress voor te zijn?

5. Wat kan je zelf doen tijdens het ervaren van (een) hevige stress (situatie) om weer in balans te komen?

Uiteraard is elk dagdeel gevuld met een keur aan belevingen/oefeningen en rustmomenten buiten in de natuurlijke omgeving van Amersfoort. Bij koud en nat weer halen we de natuur naar binnen.

Zie het als leren van de natuur en leren van je eigen natuur. In dit programma zit dan ook maar weinig theorie en vooral veel zelf ervaren. Deze manier van leren blijft in je systeem zitten. Hoe dan ook! Natuurlijk moet je wel zelf – ook na dit programma – alert blijven op jouw signalen & behoeften en waar nodig blijvend je levensstijl er op aanpassen.