Je werkt in de zorg of het onderwijs, bijvoorbeeld, en zit alweer achter de computer je te verantwoorden in procedures en protocollen. Niet dat zorgvuldigheid niet belangrijk is, maar je baalt want zo krijgen de clienten, de bewoners, de patienten, de leerlingen niet jouw oprechte aandacht… en jij? jij ervaart steeds meer stress. Je krijgt er buikpijn van of strakke schouders en nek en je raakt steeds meer verdwaalt in je gedachten, zorgen en piekeren.

Hoe kan je dit patroon doorbreken?

  1. Plan een dag voor jezelf vrij, helemaal leeg. Maak geen plannen en laat je niet verleiden tot het doen van huishoudelijke klussen (waarin je zeer waarschijnlijk een grote afstand hebt liggen en druk ervaart).
  2. Bereid jezelf een gezonde lunch in een knapzak en trek er op uit … de natuur in.
  3. In plaats van balen en verdwalen in je zorgen en gepieker in je hoofd, start je met verdwalen in de natuur. Echt verdwalen dus. Je focust je geheel op het hier en nu en neemt waar om je heen. Waarnemen met al je zintuigen; kijken, horen, ruiken, tasten en proeven (dat laatste uit je knapzak). Alles doe je met volledige aandacht. Het is eigenlijk heel eenvoudig.
  4. Neem vervolgens waar wat er in jouw lijf – je hoofd, je hart, je buik en bekken – te voelen is. Voel je (spier)pijn die je eerder niet opmerkte? Komen er onverwachts gevoelens of emoties op? Waar zijn je gedachten (mee bezig)? Je zorgen en/of gepieker? Ze komen en gaan. Onthoud dat piekeren .. de andere kant op denken is … dan fantaseren.
  5. Ervaar je nog te veel angst(en) om alleen te gaan dwalen in de natuur? Kom dan bij mij voor een sessie Naturehealing. Een sessie buiten in de natuur van 2 uur is 111 euro, van 4 uur is 222 euro, van 6 uur is 333 euro en van 8 uur is 444 euro. Kom je met een groepje dan verdeel je de bijdrage onderling en ben je dus individueel goedkoper uit. Er kunnen maximaal 8 deelnemers mee in een naturehealing.
  6. Voel je nu al dat je wilt bewegen, veranderen, transformeren van stress naar levensles, van ‘ja maar’ naar levenskunstenaar, van een bomvolle agenda naar een zinvol leven en van inspiratie naar manifestatie? Weet dan dat je losse workshops kunt volgen op een van deze thema’s en/of de hele training Naturehealing, Leven vanuit je NatuurKracht. Deze training wordt gegeven in een werkweek, 5 dagen aaneengesloten, voor 555 euro. Zie voor meer informatie de pagina op deze website speciaal over NatureHealing en NatuurKracht. Je kunt ook een 5 rittenkaart kopen en in je eigen tempo binnen 1 jaar verschillende workshops, naturehealings en/of individuele sessies volgen. Een 5 rittenkaart kost 375 euro.
  7. Ik organiseer iedere week op woensdagavond een naturehealing wandeling van 19.00 uur tot 21.00 uur in de bossen van Lage Vuursche. Verzamelen op de Koudelaan 29 voor Recreatie-oord Lage Vuursche. Je kan los deelnemen voor 16 euro per keer of een 10 rittenkaart nemen voor 111 euro te besteden binnen 1 jaar.

Hartegroet, Magda

 

Ik ben slechts 1 whatsappje van je weg op 0624421893 voor een grootse stap in je leven, zodra jij daarklaar voor bent, een volle JA voelt.