Deze visualisatie gaat over het in balans brengen van je creatieve daadkracht en naar buiten gerichte energie met de energie van de zachte liefdevolle aandacht die vooral naar binnen gericht is. Deze visualisatie draagt bij aan het schoonmaken van je lijf, geest en ziel zodat licht, bewustzijn, energie en liefde weer door al je cellen kan stromen.

Ga lekker zitten. Voel je voeten op de grond en je billen op de stoel. Rug tegen de leuning en laat je armen losjes rusten op je schoot. Laat uit je voeten wortels de grond in groeien en vanuit je ruggenwervels en stuitje een goud-aardebruine liaan diep de aarde in tot aan het midden. Daar stel je je voor dat de liaan zich verankerd om een reusachtige sterke steen.

Ga nu met je aandacht naar het midden van je hoofd, de plek recht onder je kruin en recht achter je ogen. Stel je voor dat dit jouw zolderkamer is en dat vrouw Holle hier in een hangmatje heen en weer wiegt. Alles wat aan beelden of gevoelens of gedachten nu opkomt mag er zijn en wieg je lekker mee…. ontspan.

Dan krijgt ze opeens een verlangen om schoon te maken en dus springt vrouw Holle uit haar hangmat. Ze zet het zolderdakraam open, deze zit bij je kruin. Ze ademt diep in en blaast met een uitademing alle stof uit het zolderraam. Ze tovert vervolgens een gouden sopje en sopt de hele zolderkamer schoon. Ook het tweede zolderraam, deze zit tussen je wenkbrauwen zet ze open en vlinders en libellen vliegen naar binnen en dansen via het dakraam weer naar buiten.

De zolderklep boven de wenteltrap maakt vrouw Holle open en met het gouden sopje bij de hand loopt ze tree voor tree naar beneden terwijl ze de wenteltrap, de muren om haar heen en de leuning schoon sopt. Alles begint te glanzen. Halverwege deze wenteltrap zo ter hoogte van je keel(chakra) zet ze het raampje open en ook hier vliegen en dansen de vlinders en libellen naar binnen. Sommige dansen met je mee naar beneden naar de slaapkamers. Anderen dansen weer naar buiten of naar je zolderkamer.

Voor de slaapkamers, je longen en je hartgebied, pakt Vrouw Holle twee dweilen, ze haalt deze door de gouden sop en legt deze op de grond. Ze gaat er op staan en glijdt dansend door de gang en door de slaapkamers. Overal waar ramen zijn, zet ze ze open en de vlinders en libellen dansen mee. Ze ademt drie keer diep in en blaast met de uitademingen alle stof en negatieve sferen zo de kamers uit. En alles glanst van de gouden sop.

Dan gaat ze de trap af naar de keuken en de woonkamer. Hier maakt ze het eten klaar en eet ze vaak met vrienden. Ook in de woonkamer gaan de ramen open en in de keuken de achterdeur. Met de gouden sop tovert ze alles glanzend en glinsterend en vlinders en libellen dansen door de woonkamer, de keuken en de gang naar binnen en naar buiten en naar binnen.

Als laatste opent ze de deur op de gang naar de kelder, je bekkengebied. Voordat ze hier de trap af gaat, tovert ze het licht aan en opent ze op afstand het kelderraampje. Beneden ziet ze allemaal glazen potten, pannen en oude spullen staan. Ook hier ademt ze drie keer diep in en met de uitademing blaast ze alle stof van alle potten, pannen en oude spullen. Ze ziet meteen welke oude spullen weg mogen en tovert ze het kelderraampje uit. Eenmaal buiten de kelder transformeren de oude spullen tot dansende vlinders, libellen en glinsterend sterrenstof. Met een gouden sopje sopt ze de hele kelder vervolgens glanzend schoon.

en loopt weer naar boven. …

Dan hoort ze de voordeurbel en ziet ze dat haar vriend de magier voor de deur staat. … Met een cadeau! Ze nodigt haar vriend de Magier uit in de woonkamer. Zittend op de bank opent ze het cadeau en alle kleuren van de regenboog stromen naar buiten en vullen het hele huis van top tot teen. Regenbooglicht stroomt de voordeur uit, de ramen uit, de gang door, door de slaapkamers, de ramen uit, via de wenteltrap naar de zolder en ook daar alle ramen uit.

Lijfelijk voel je alle kleuren licht door je lijf stromen; je benen en voeten, je bekken, je buik, je borst en rug, je schouders, keel en hoofd tot en met je kruin. Bij je kruin stromen alle regenboog kleuren weer naar buiten en langs je lijf en vullen je aura. Je voelt je zacht, vrolijk dansend en licht en krachtig tegelijkertijd.

Vrouw Holle geeft haar vriend de magier een knuffel. Hun handen versmelten met elkaar en creëren zo een gouden regenboog kleurig drakenei. Vrouw Holle en de Magier leggen dit drakenei in een mandje met een zachte bedding en een warm dekentje erover heen.

Neem nu je eigen tijd om langzaam, heel langzaam weer in deze ruimte aan te komen. Beweeg zachtjes je tenen, je vingers, strek je armen, geeuw, rek je uit, beweeg je benen en draai even met je bekken. Opspringen om te bewegen mag natuurlijk ook 😉

Schrijf eventueel inzichten op in je notitie(dag)boekje.